Ayrıca:
Tüm dişler için beyazlatma, beyazlatma jelinin ısı veya ışık ile aktive edilmesi ile yapılır. İlk olarak diş yüzeyindeki diş taşları ve dış renkleşmeler temizlenir. Ardından diş etlerine beyazlatma jelinin değmesini engellemek için koruyucu bir jel sürülür. Beyazlatma ajanı diş yüzeylerine uygulanır ve 20-30 dakika süreyle aktive edilir. Genellikle 3 – 4 seans içinde istenen beyazlık elde edilir. Lazerle diş beyazlatmanın ardından hasta günlük hayatına kısa süre içinde döner.
Diş beyazlatma işleminin lazer ile yapılmasının en büyük avantajı çok kısa sürede gerçekleşmesidir. Tüm yumuşak dokular bariyerle izole edilmesinin ardından yaklaşık 4 dk. gibi kısa bir zaman içinde işlem tamamlanmaktadır.
Diş hekimi kontrolünde yapılan diş beyazlatma işleminin hiçbir zararı yoktur. Beyazlatma sonrası diş hekiminin florür uygulamaları ile işlem daha da güvenilir olmaktadır. Eczanelerde satılan beyazlatıcı ürünler dişlere zarar verebilir.
Bütün beyazlatma jelleri az ya da çok hassasiyete neden olabilir. Bu, kişiden kişiye değişkenlik gösterir, soğuk ya da sıcak içeceklerle beraber gelişebilir. Hassasiyet halinde diş hekiminin uygulayacağı topikal florür bu diş hassasiyetini azaltmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca hassasiyeti azaltmak amacıyla içerisinde potasyum nitrat ve yüksek oranda florür bulunduran diş macunları kullanılabilir.
Beyazlatma işleminden sonra dişlerin rengi asla başlangıçtaki rengine dönmez. Fakat bir miktar renkleşme 6 ayla 2 yıl arasında meydana gelir. Beslenme alışkanlıklarımız renklenmeyi etkiler. Beyazlatma işleminden 6 ay sonra kontrol edilmeli, gerekirse diş taşı temizliği, polisaj ve bir kez ev tipi beyazlatma önerilir.